A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, mákos és a vaníliát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a reszelt citrom héjat és a citrom levét.
Hozzáöntjük a langyos vizet és alaposan elkeverjük. Figyelni kell a tészta állagát: van, mikor elég 1 bögre víz van, amikor kettő bögre szükséges, ez a felhasznált liszttől függ).
Az így kapott masszát beleöntjük egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben körül-belül 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A mák nagyon egészséges és ez a sütemény gyorsan elkészíthető, semmi különleges nem szükséges hozzá:)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.