A befőttekről leöntjük a levet abba az edénybe, amiben főzzük a levest. Ezután beletesszük az almát, a fahéjat, kevés citromlevet és ízlés szerint cukrot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni.
Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg az alma félig megpuhul. Hozzáöntjük a lecsöpögtetett befőtt-gyümölcsöket, és míg összeforrnak, elkészítjük a habarást.
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük (ne legyen túl híg, de túl sűrű sem). A hőkiegyenlítés miatt merjünk hozzá egy keveset a levesből, majd jó alaposan keverjük össze. Szűrőn keresztül csorgassuk az elkészült gyümölcsleveshez. Közben kevergessük is. Forraljunk rajta egyet, és máris elkészült a leves.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
Hidegen kitűnő nyári, hűsítő leves.
A habarással vigyázni kell, nehogy csomós legyen, mert az nem szép. Ezért fontos a hőkiegyenlítés!!!
A receptet és a fotót GyZsuzsi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.