A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy piteformába nyomkodjuk, és 180 fokon 30 percig sütjük.
A citromot kifacsarjuk. A citromkrém hozzávalóit összekeverjük, majd a kihűlt tésztára öntjük. 180 fokon további 30 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd rákanalazzuk a pite tetejére. Visszatoljuk a sütőbe, és 200 fokon kb. 10 percig szárítjuk. Amikor kihűlt, felszeleteljük.
Megjegyzés
Ez egy isteni finom, igazi citromos sütemény. Arra nagyon kell figyelni, hogy amikor a krémet keverjük, nehogy túl savanyú legyen: ezért én először mindig csak 3 citromot szoktam belefacsarni, aztán ha az íze kívánja, akkor teszem bele a negyediket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.