Az átöblített hajdinát hideg vízben 3-4 órán keresztül áztatjuk.
Felorrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gyökérzöldségeket. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát, majd pirítsuk együtt további néhány percig. Megsózzuk a keveréket, azután lehúzzuk meghintjük pirospaprikával, és elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadunk 5 dl vizet, továbbá a babérlevelet, és pirítjuk-pároljuk a zöldséges keveréket addig, amíg az összes folyadék el nem párolog.
Felöntjük 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paprikát, a megtisztított, felszeletelt gombafejekkel együtt, felforraljuk, azután közepes lángon 5 percig főzzük.
A leveshez keverjük a leszűrt hajdinát, és további 15 percig főzzük. A zöldfűszerek lecsipkedett, felaprított leveleivel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.