A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük. A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel , aztán felengedjük vízzel, beletesszük a borókabogyót, hozzáadjuk a lestyánt, és megsózzuk. Főzzük kb. 15 percig.
Feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, a búzadarával, hozzáadjuk a zöld fűszereket és az olajat. Amikor forr a leves beleszaggatjuk a levesbe.
Közben a joghurtot egy tálban csomómentesre keverjük, kis forró levest adunk hozzá, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest. Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is, ha szükség utánaízesítünk. Forrón tálaljuk.Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés
A Magyar konyha ínyencségei közé tartozik a vargánya.A piacon vásárolva drága,de ha sikerül az erdőben, szedni akkor már olcsó ételek közé tartozik. A nyáron ismét megajándékozott a természet e remek alapanyaggal. Néha csiperkéből és szárított vargányából is szoktam hasonló levest készíteni.Bátran ajánlom a kedves olvasóknak!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.