A tojásokat a sóval felverjük egy tálban. A lisztet egy deszkára borítjuk, krátert csinálunk a közepébe, majd ide öntjük a felvert tojást. Egy villával elkezdjük hozzádolgozni a lisztet apránként, majd egy késsel folytatjuk. Végül a kezeinkkel 10-12 percig gyúrjuk a tésztát, míg teljesen egynemű nem lesz. Érdemes ezt az adagot kettéválasztani és úgy gyúrni, mert könnyebb lesz vele dolgozni. Ha ezzel elkészültünk, folpakba csomagolva 30 percet pihentetjük a tésztákat.
Enyhén lisztezett felületen szétlapogatjuk a tésztát, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Próbáljuk meg minél vékonyabbra nyújtani. Meglisztezzük vékonyan a teljes felületét és felhajtogatjuk. Egy éles késsel felvágjuk a kívánt méretűre.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A HÁZI GYÚRT TÉSZTA:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.