Előző este a rizst elkészítjük. 4-5 evőkanál zsíron (vagy olajon) a megmosott rizst enyhén megpirítjuk, borsozzukés sós vízzel felöntjük. Fedő alatt 5-6 percig főzzük, közben kevergetjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a tűzhelyet lekapcsoljuk. A sütőben megdagad a készre főtt rizs.
Másnap egy nagy edénybe kiöntjük a rizst, hozzákeverjük a beáztatott, kicsavart zsemlékeket és sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron átfuttatjuk, majd hozzákeverjük. Ekkor két részre osztjuk. A felébe vért keverünk, a másik felébe főtt, darált májat.
A langyos vízbe áztatott belet megfelelő nagyságúra vágjuk, és a kétféle töltelékkel megtöltjük.
Vizet forralunk egy nagy lábasban, és a hurkát kifőzzük. Újraforrástól számítva 1 perc múlva kivehető (ekkor csak gyönyözzön a víz). Gyúrótáblákra rakjuk a kész hurkákat, terítővel betakarjuk őket, ettől ugyanis szép fényesek lesznek.
Sütéskor a hurkákat zsírral kent tepsibe fektetjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd apró darabokra vágjuk, tepsibe tesszük, és fóliával letakarva 200 fokon sütjük, míg a burgonya egy kicsit megpuhul (kb. 13-15 perc alatt). Ezután a hurka mellé tesszük, letakarjuk fóliával. 5 perc sütés után vékony tűvel megszurkáljuk a hurkát. Ezután levesszük a fóliát, és kb. 20 perc alatt az egészet szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.