A burgonyát megmossuk és sós vízben héjastól megfőzzük. (Vigyázzunk, nehogy a burgonya szétfőjön!) Közben a kolbászt és a hurkákat megsütjük, vigyázva, nehogy szétrepedjenek. Amikor megsültek, kivesszük a zsírból, lecsöpögtetjük, a zsírt pedig félre tesszük.
A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kettévágjuk, és a közepét óvatosan kikaparjuk. A hurkákat és a kolbászt megtisztítjuk a béltől, és óvatosan felkarikázzuk. A hurka- és kolbászkarikákat vegyesen, felváltva a burgonyákba helyezzük, majd baconba tekerjük.
A tepsi alját megkenjük a félretett zsiradékkal, a burgonyákat egymás mellé helyezzük benne, és pirosra sütjük. Melegen tartjuk.
A megtisztított káposztát nagyon vékonyra felszeleteljük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, az őrölt köményt és megsózzuk. Lefedjük, félre tesszük (ajánlatos előző este elkészíteni). A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, rátesszük a
kinyomkodott káposztát, ráöntjük az ecetet, kevés vizet öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, ráöntjük a pezsgőt és ízlés szerint készre pároljuk. A káposztát pecsenyéstálra terítjük, és ráhelyezzük a melegen tartott töltött burgonyákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.