A véres hurkáról lefejtjük a bélt, és a hurkát széjjel morzsoljuk.
Hozzáadjuk az egy tojást és az egy evőkanál zsemlemorzsát és összedolgozzuk. A masszát legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Eközben a burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben vajat melegítünk, rászórjuk a felvágott petrezselymet, majd beleforgatjuk a főtt krumplit.
Egy fazékban felmelegítjük az olajat. Kivesszük a hűtőből a hurkamasszát és körülbelül 10 centiméter hosszú rudakat formázunk belőle, majd a szokott módon bepanírozzuk. A felvert tojáshoz adhatunk egy kis tejszínt is.
A hurkarudakat forró olajban aranybarnára sütjük, majd a felesleges olajat lecsepegtetjük.
Petrezselymes krumplival tálaljuk, de kínálhatunk mellé párolt lila káposztát is.
Megjegyzés
Nagyon nem szokványos elkészítési mód, de megéri, mert finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.