A kókusztejet vagy krémet felforraljuk, majd visszahűtjük kb. 50 fokosra (az edény oldala legyen olyan meleg, hogy pont még tartani tudjuk).
Az agar-agart forró vízben feloldjuk és a tejhez öntjük, elkeverjük és beleszórjuk a probiotikus kapszulák tartalmát, hozzáadjuk a mézet, majd alaposan összekeverjük.
Kiforrázzuk az üvegeket és tetőket, majd egy-egy deci vízzel a mikróba tesszük őket és felforrósítjuk. Kiöntjük belőlük a forró vizet és beletöltjük a beoltott tejet.
A sütőt 40-50 fok közötti hőmérsékletre állítjuk és belerakjuk az üvegeket. Kb. 12 óra alatt készül el. Gyümölccsel a tetején kínáljuk.
Délután szoktam készíteni, így reggelre már el is készülhet a joghurt, persze ez a tejtől a cukrozástól azért függ. Van hogy 12 óra alatt már teljesen jó, van hogy egy egész nap kell neki. Onnan tudom, hogy már készen van, hogy már nem olyan édes, ugyanis bekajálták a cukrot a bacik. Az érési folyamatot le kell állítani, mert túl is szaporodhatnak, ekkor kellemetlen ízű és szagú lesz a végeredmény. Hűtőszekrénybe téve pár óra alatt lelassul a folyamat, majd meg is áll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.