- Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, májat és gombát a felaprított petrezselyemmel. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.
- Közben a kenyeret (vagy zsemlét) vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, és szétmorzsáljuk. Jól összedolgozzuk a tojással és a gombás masszával. Ha híg lenne, zsemlemorzsát is tehetünk hozzá. Ha nem elég sós, megsózzuk. Megfelelő méretű hőálló zsákba tesszük (vagy fóliába csomagoljuk), és cipóformára alakítjuk.
- Beletesszük a húslevesbe, és lassan megfőzzük. Ha kész, kivesszük a zsákból, és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük. A leveshúsokkal, a zöldségekkel, a levestésztával együtt tálaljuk a húsleveshez.
TUTI TIPPEK A FŐZÉSHEZ: ETTŐL LESZ IGAZÁN JÓ A HÚSLEVES!
3+1 EGYSZERŰ LEVESBETÉT, AMITŐL MÉG JOBB LESZ A HÚSLEVES!
5 TRÜKK, AMIVEL A HÚSLEVESED OLYAN FINOM LESZ, MINT A NAGYIÉ!