A húsvéti répatorta elkészítéséhez elsőként összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezt követően hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket az almával.
A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.
Amíg sül a sütemény, a krémhez a vaj, a krémtúró, a citromlé, és annak reszelt héjának kivételével az összes hozzávalót robotgéppel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A krémet hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habosított vajjal keverjük el. Adjuk hozzá a krémtúrót, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is.
A kihűlt répatortát három lapra szeljük, és megtöltjük a krémmel. A krémből hagyjunk az oldalának megkenésére is egy keveset. Ha kész, diódarabokkal megszórhatjuk. A tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzés
A receptet és a fotót E. Krisztina küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.