Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazzuk, kilisztezzük a minimuffin-tepsi 24 mélyedését.
A pekándiót egy kisebb, száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, finomra őröljük. Összekeverjük a liszttel és a sóval, aztán robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat a cukorral és a tojással. Ezután a cukros-tojásos vajhoz hozzászórjuk a diós lisztet, és kézzel gyorsan tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát elosztjuk 24 egyenlő mérető gombócra, majd sorra kilapítjuk a tenyereink közt kb. 6 cm átmérőjű körlapokká. Belenyomkodjuk őket a minimuffin-tepsi mélyedéseibe, és 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
A tejszínt egy kisebb edényben felforraljuk, majd a pasztillákra önjük, és habverővel csomómentesre keverjük a vajjal együtt. Belekeverjük az őrölt tonkababot, és addig kevergetjük, amíg szobahőmérsékletű lesz, majd habzsákba töltjük.
A kihűlt tészta-kosarakat óvatosan kiszedjük a tepsiből, és sütőpapíros tálcára tesszük. A habzsákból arányosan elosztjuk bennük a csokis krémet, majd betesszük mindet a hűtőbe legalább egy órára. Tálaláskor a tetejükre teszünk egy-két szem málnát.
Nézd meg videón, hogyan készül a tonkababos-csokis kosárka
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.