Először az epret felfőzzük csipet sóval és cukorral. Ha picit összeesett a gyümölcs, beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat, és amikor forró a szósz, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük azokat. Átöntjük egy műanyag tálba és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, aztán hűtőbe tesszük.
Következő lépésként a tetejére elkészítünk még egy kis ropogóst: a cukrot a vízzel, csipet sóval feltesszük főni. 132 fokig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az étcsokit. Egy fakanállal addig keverjük erősen az egészet, amíg a csoki el nem olvad és por állagú lesz az egész.
A túróhabhoz az 1 dl tejszínt csipet sóval, a reszelt tonkababbal felfőzzük. A túrót áttörjük egy szitán, kikeverjük a porcukorral, citrommal, vaníliával. A zselatint beáztatjuk és, ha megduzzadt, kicsavarjuk kézzel és a meleg tejszínes alapba keverjük. Ezután ezt a zselatinos tejszínt összeöntjük az ízesített túróval. Utolsó lépésként a 2,5 dl hideg habtejszínt szép, tartós habbá verjük és óvatos, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a túróhoz.
Egy pohárba rétegezzük a gyümölcsöt a habbal, és a tetejét jó sok ropogós csokival megkínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.