Összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a mézet és a tojást, és alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kinyútjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
Az írókához elkeverjük a porcukrot és az étkezési keményítőt. A tojásfehérjét robotgéppel felverjük, és fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukros keveréket, majd a citromlét is. A kihűlt mézeskalácsokat megkenjük az írókával, és 1-2 percig sütjük, majd dekorcukorral díszítjük.
Megjegyzés
A mézeskalács tésztájánál könnyen formázható, puha tésztát kapunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.