A liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot és ismételten összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
A tésztát körül-belül fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt formákat. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjük, majd előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
A kisült mézeseket tálcára helyezünk és ameddig hűlnek elkészítjük a mázat: vizet forralunk egy lábasban és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a két tojás fehérjét. Gőz felett kemény habbá verjük, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz. A mézeseket ezzel a mázzal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.