A lisztet gyorsan simára gyúrjuk a tojással, a 3 ek cukorral és a feldarabolt vajjal, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
Közben egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal vagy margarinnal. A joghurtot kikeverjük a 20 dkg cukorral és a citromhéjjal. 15 db zselatinlapot beáztatunk hideg vízbe, majd kinyomkodjuk, lassú tűzön feloldjuk és belevegyítünk egy kevés joghurtot. A többi joghurthoz adjuk, és dermedni hagyjuk.
A tésztát 2 réteg folpak között kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd a kikent tortaformába fektetjük, és a szélét körben jól az oldalához nyomkodjuk. Leterítjük sütőpapírral, rátöltjük a borsót és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Ezután a borsót a papírral együtt eltávolítjuk, a tortakarimát meglazítjuk vagy lekapcsoljuk, és a tésztát hűlni hagyjuk.
A habtejszínt keményre felverjük, és a habot a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. A kihűlt tortalap köré visszakapcsoljuk a karimát. A joghurtkrémet a tésztára simítjuk, és a tortát a hűtőben pihentetjük kb. 4 óra hosszat.
A filtertasakokat vagy a citromfűteát leforrázzuk 1/4 l vízzel, és állni hagyjuk kb. 5 percig. A maradék zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a forró teában feloldjuk és hűlni hagyjuk. A teás zselé felét a joghurtkrémre simítjuk. Elrendezzük rajta a leöblített, leszárított citromfű lecsipkedett leveleit, és a tortát a hűtőbe tesszük egy rövid időre. Végül rásimítjuk a maradék zselét, és a hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.