A gyümölcstorta formát kivajazzuk, kimorzsázzuk. (Én egy lapos gyümölcstorta formát használtam a sütéshez, majd egy kicsivel kisebb tortakarika csatos részét illesztettem rá, abba töltöttem a joghurtos krémet. De az is teljesen jó, ha valaki kerek tortaformát használ.) Egy tizenkettes, normál muffin sütőformába kapszlikat tettem, ezzel elő is készítettem a sütéshez a tepsiket.
A piskótához a porcukorral a vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a 2 ek tejet, a vaníliás cukrot, az aromát, és tovább habosítjuk, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk.
Először a muffinos kapszlikat töltjük meg kb. a háromnegyedéig a tésztával, majd a maradék piskótamasszát elegyengetjük a kerek sütőformában.
Először a torta alapot sütjük ki. Kb. 12 percig sül 175-180 fokon. (Kb. 2-3 cm-re emelkedik, attól függően, hogy hogyan sikerül adagolnunk.) Ezután sütjük ki a muffinokat, ugyanúgy 175-180 fokon, kicsit hosszabb ideig, 18-20 percig.
Felverjük a lehűtött cukrásztejszínt, majd kb. az 1/3-át külön tálba szedjük, félretesszük. A nagyobbik mennyiségű tejszínhez keverjük a joghurtokat, majd a zselatinport. Végül a megtisztított, apróra vágott friss gyümölcsöket is hozzáadjuk. A krémet a tortalap tetejére (csatos karikába) töltjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Hűtés után levesszük a csatos karikát, és ízlés szerint a megmosott, lecsepegtetett, megszáradt gyümölccsel és ehető virággal díszítjük.
A megmaradt 1/3 felvert tejszínhez adjuk a 2 ek vajkrémet, kettéosztjuk. Az egyik részét Nutellával, a másik részét zöld ételfestékkel színezzük, habzsákba töltjük, majd a muffinokra nyomjuk a krémet. Friss gyümölcsökkel, ehető virágokkal ízlés szerint díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.