A joghurtot beleöntjük egy tálba, majd a joghurtos dobozt kimososuk, kitöröljük, a továbbiakban ez lesz a mérőpohár. Beletöltjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a olajat (ezt azért a legvégén, hogy közben ne kelljen kimosni a dobozt), a tojásokat, a citromhéjat, és a sót. Az egészet csomómentesre keverjük.
A papírkapszlikkal kibélelt muffinformákat 3/4 részükig megtöltjük a tésztával, a tetejére mehet a gyümölcs, és a szeletelt mandula. 6-os fokozaton (180 fokon) 20-25 percig sütjük, tűpróbáig.
Az ötlet a joghurtos poharas piskótából származik, de úgy látom, még senki sem próbálta ki muffin változatában. Lehet durvára vágott dióval, csokival, aszalt gyümölccsel, mazsolával készíteni. A joghurt íze egyáltalán nem érezhető a kész sütin.
A receptet Ancsapamcsa, a fotókat Lunababa és Szabina1985 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.