A töltelékhez tegyük tálba a keményítőt, a sót és a pirospaprikát. A tejet melegítsük meg, majd öntsünk belőle keveset a keményítős keverékre. Adjuk hozzá 2 db tojás sárgáját, és keverjük simára kézi habverővel. A megmaradt tejet forraljuk fel, majd folytonos kevergetés mellett öntsük hozzá a keményítős-tojásos keveréket. Adjuk hozzá a vajat, majd a juhtúrót. Végül forgassuk a krémbe a felkockázott tarját, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. A tölteléket kanalazzuk habzsákba, majd nyomjuk belőle a tészta szélesebbik oldalára. A szélét kenjük meg 2 db felvert tojásfehérjével, majd göngyöljük fel a tésztát úgy, hogy épp befedje a tölteléket. Végül vágjuk a töltött tésztát csíkokra.
A kész rudat helyezzük tepsibe, kenjük meg a tetejét a megmaradt felvert egész tojással, és hintsük meg köménymaggal. Tegyünk az előmelegített sütőbe egy kis lábos forró vizet, és süssük 220 fokon kb. 20 percig a tésztát. Hagyjuk kissé kihűlni, majd recés késsel vágjuk 3 cm széles hasékra.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.