A töltelékhez tegyük tálba a keményítőt, a sót és a pirospaprikát. A tejet melegítsük meg, majd öntsünk belőle keveset a keményítős keverékre. Adjuk hozzá 2 db tojás sárgáját, és keverjük simára kézi habverővel. A megmaradt tejet forraljuk fel, majd folytonos kevergetés mellett öntsük hozzá a keményítős-tojásos keveréket. Adjuk hozzá a vajat, majd a juhtúrót. Végül forgassuk a krémbe a felkockázott tarját, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. A tölteléket kanalazzuk habzsákba, majd nyomjuk belőle a tészta szélesebbik oldalára. A szélét kenjük meg 2 db felvert tojásfehérjével, majd göngyöljük fel a tésztát úgy, hogy épp befedje a tölteléket. Végül vágjuk a töltött tésztát csíkokra.
A kész rudat helyezzük tepsibe, kenjük meg a tetejét a megmaradt felvert egész tojással, és hintsük meg köménymaggal. Tegyünk az előmelegített sütőbe egy kis lábos forró vizet, és süssük 220 fokon kb. 20 percig a tésztát. Hagyjuk kissé kihűlni, majd recés késsel vágjuk 3 cm széles hasékra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.