Elkészítés: A kacsát megmossuk, feldaraboljuk (a farhátat később levesbe teszem), és az alábbi öntetbe forgatjuk: szójaszósz, só, citromleve, reszelt gyömbér.
Ezután tepsibe tesszük, és megfűszerezzük mindkét oldalát majoránnával és kakukkfűvel. A hagymát, a fokhagymát és a 2 almát lereszeljük kicsi lyukú reszelőn, és ezt a pépes keveréket is a kacsadarabokra kenjük. Aláöntünk 2-3 dl bort, beledobjuk a citromhéját, lefedjük alufóliával, majd 200 fokos sütőben 2 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, visszavesszük a hőmérsékletet 155 fokra, és infrán, légkeverésen tovább pirítjuk kb. 20 percig. Készen van.
A hagymás krumplihoz a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, ehhez keverjük a krumplikockákat, sózzuk, és a tejföllel bekeverjük.
A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk (a rostja is mehet bele), 1 evőkanál cukrot karamellizálunk, bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és mehet a cukros narancslébe, majd fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só), kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük. Kb fél óra, és készen van.
Az almakompóthoz az almát a fűszerekkel, a citrom héjával és levével, a cukorral és kis vízzel megpároljuk.
Végül a kacsasültet a hagymás krumplival, a kompóttal és a narancsszósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.