Elkészítés: A kacsát megmossuk, feldaraboljuk (a farhátat később levesbe teszem), és az alábbi öntetbe forgatjuk: szójaszósz, só, citromleve, reszelt gyömbér.
Ezután tepsibe tesszük, és megfűszerezzük mindkét oldalát majoránnával és kakukkfűvel. A hagymát, a fokhagymát és a 2 almát lereszeljük kicsi lyukú reszelőn, és ezt a pépes keveréket is a kacsadarabokra kenjük. Aláöntünk 2-3 dl bort, beledobjuk a citromhéját, lefedjük alufóliával, majd 200 fokos sütőben 2 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, visszavesszük a hőmérsékletet 155 fokra, és infrán, légkeverésen tovább pirítjuk kb. 20 percig. Készen van.
A hagymás krumplihoz a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, ehhez keverjük a krumplikockákat, sózzuk, és a tejföllel bekeverjük.
A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk (a rostja is mehet bele), 1 evőkanál cukrot karamellizálunk, bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és mehet a cukros narancslébe, majd fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só), kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük. Kb fél óra, és készen van.
Az almakompóthoz az almát a fűszerekkel, a citrom héjával és levével, a cukorral és kis vízzel megpároljuk.
Végül a kacsasültet a hagymás krumplival, a kompóttal és a narancsszósszal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.