Elkészítés: A tésztához az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek, és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom a kalácstésztát. Ezután - vagy a kikapcsolt gépben, vagy kelesztőtálban - kelesztem duplájára.
Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. Felolvasztom a vajat, és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Egy szűrőn keresztül meghintem kakaóporral, jó bőven, hogy a tésztát teljesen eltakarja, sehol ne látszódjon át. A kakaós rétegre porcukros réteget teszek, azt sem sajnálom. Szintén szitán keresztül szórom rá, annyit, hogy eltakarja a kakaóport.
Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerem, mint a bejglit. Kétujjnyi vastag szeletekre vágom.
Kétféle módon lehet sütni. Vagy egy magasabb falú tepsibe sorakoztatom őket szorosan, ekkor a tészta felfelé fog kelni, magasabb, puhább csiga lesz. Vagy egy nagyobb sütőlemezre viszonylag egymástól távolabb teszem őket (mint most én), így a csigák oldalra terülnek. Mindkét esetben hagyom a tepsin még 30 percig kelni.
Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 fokra, és kb. 20 perc alatt készre sütöm a csigákat. Egy csésze tejet felforrósítok 1 tasak vaníliás cukorral. A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. Ettől lesznek puhák, szaftosak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.