A kapros-kolbászos zellerkrém leves elkészítéséhez a hagymát és a szárzellert megmossuk, megtisztítjuk és kockára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben, rátesszük a kolbászkarikákat, a zellert és a hagymát, és néhány perc alatt megpirítjuk az egészet.
A megpirított zöldségeket és a kolbászkarikákat átöntjük egy leveses fazékba, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk 2-3 erőleves kockát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Amikor az előfőzött zellerkrémleves kellőképpen kihűlt, turmixgépbe öntjük és péppé turmixoljuk a kolbászt és a zöldségeket.
A pépet ezután visszaöntjük a fazékba, belenyomjuk a 2 csomag tömlős sajtot, és a főzőtejszínt, majd habverővel simára keverjük.
Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, és ha szükséges még egy kis vizet adunk hozzá. Jól átrotyogtatjuk a levest, majd forrón, pirított kiflikarikákkal és friss zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.