A kapucsínós kekszszelet tésztájának kakaós rétegéhez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadujk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, és ne legyen túl morzsás.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal, és belenyomkodjuk a tésztát. Szintén egynemű masszává gyúrjuk a kávés réteg hozzávalóit, majd a kakaós rétegre tesszük, és egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Végül lefedve a hűtőbe tesszük.
Az étcsokoládét lereszeljük, és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük. Ízlés szerint dekorcukorral díszíthetjük.
Megjegyzés
Mutatós, de mégis egyszerű, sütés nélküli sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.