Elkészítés: A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, az újhagymát, a póréhagyma zöldjét és a karalábélevél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra, a paprikát és a chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, majd felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleveskockákat, fűszerezem, főzöm. Közben felszeletelem a karalábéleveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem.
Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.
Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.