A lisztet, az őrölt mandulát (vagy darált diót), a kakaóport, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük, majd az apró kockákra vágott vajat elmorzsoljuk a száraz alapanyagokkal.
Ezután hozzáadjuk a tojást és a vizet. Összegyúrjuk egy gombóccá, majd fél órára a hűtőbe tesszük becsomagolva. A fél óra leteltével kinyújtjuk a tésztát és egy piteformába tesszük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük úgy, hogy az első 15 percben nehezéket teszünk a tészta közepére (pl. egy hőálló tálat), hogy ne púposodjon fel, majd a nehezéket levesszük róla és még 10-15 percig sürjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni a tésztát.
A cukrot és a vizet egy kis lábasban összeöntjük, és addig forraljuk, míg aranybarna nem lesz. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a tejszínt, majd 1-2 percig újra forraljuk, ismét lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a vajat. Ha kész, ráöntjük a tésztára és 4-5 órára a hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt a karamell, megcsináljuk a csokiöntetet a torta tetejére. Az étcsokit egy kis tálkában apró darabokra tördeljük, majd a felforralt tejszínt ráöntjük és elkeverjük. Végül az elkészült csokimázat a torta tetejére simítjuk.
Megjegyzés
A legjobb barátnőm születésnapjára készítettem el először ezt a tortát. Mindenki imádta, és a receptet követelték, ezért biztosan megsütöm karácsonykor is, hátha családi körben is hasonló sikert arat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.