Felforraljuk a 2 dl vizet az olajjal, valamint 1-1 csipet sóval és cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, és folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.
Levesszük a tűzről, és tovább keverjük a robotgéppel. Közben egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól 5-6 cm távolságra 8-10 cm hosszú rudacskákat nyomjuk belőle. Megkenjük egy kevés vízzel, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A karamellkrémhez megmelegítjük a tejet a vaníliaeszenciával, majd lefedve pihentetjük 30 percig. Habosra keverünk 1 db tojást 2 db tojássárgájával és a cukorral, majd összedolgozzuk a liszttel és a meleg tejjel. Forraljuk fel a tojásos krémet, és főzzük egészen sűrűre. Kis adagokban hozzákeverjük a hideg vajat, végül hozzáadjuk a karamellizált sűrített tejet.
A csokoládészószhoz megmelegítjük a tejszínt és 1,25 dl víz keverékét az ánizzsal, a vaníliával, a fahéjjal és az őrölt gyömbérrel. Hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és 1 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a diólikőrt, és lefedve pihentetjük 10 percig. Eltávolítjuk a csillagánizst, valamint a fahéj- és a vaníliarudat. A megsült eklerfánkok végeit kifúrjuk, és megtöltjük őket a karamellkrémmel. Meleg csokoládészószban tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.