Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet és a sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 evőkanál porcukrot. A zselatint egy kis vízben melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá. A margarint keverjük ki a porcukorral.
Főzzünk vaníliás pudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, fél üvegcse vanília-aroma).
6 evőkanál cukrot folytonos kevergetés mellett karamelizáljunk, majd öntsünk hozzá 2 evőkanál tejet, melegítsük, ha felfut, vegyük le, kavarjuk, majd tegyük vissza, míg fel nem olvad az összes cukorkristály. Öntsük a pudinghoz, szórjunk még bele 1 evőkanál kakaóport, adjuk hozzá a margarinkrémet, keverjük homogénre.
Béleljünk ki egy őzgerincformát alufóliával, kenjük ki tejszínhabbal ujjnyi vastagságúan. Majd vágjunk bele egy piskótaréteget. Öntsük rá a karamellás pudingot, erre is kenjünk egy kis tejszínhabot, s helyezzünk rá még egy réteg piskótát.
Pihentessük egy éjszakát a hűtőben, és már szeletelhetjük is. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.