Verjünk fel majdnem teljesen 1 db tojásfehérjét, majd keverjünk hozzá 8 dkg feldarabolt diót. Fűszerezzük 1-1 tk őrölt korianderrel és gyömbérrel, valamint egy kevés fahéjjal és borssal. Szedjük a diódarabokat sütőpapírral kibélelt tepsire, és szárítsuk 90 fokos sütőben kb. 50 percig.
Pároljunk üvegesre 1/2 fej felaprított hagymát 4 ek olívaolajon, majd adjunk hozzá 20 dkg feldarabolt karfiolt. Pirítsuk egy percig, majd öntsük fel 8 dl zöldségalaplével. Főzzük 15 percig, majd adjunk hozzá 10 dkg meghámozott és feldarabolt zöld almát. Főzzük a levest még 6-8 percig, majd pürésítsük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Tálaljuk a fűszeres dióval és 10 dkg felkockázott zöld almával, petrezselyemolajjal meglocsolva.
Fotó: Tucsek Tünde
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.