A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és annyi vízzel, ami ellepi felteszem főni.
Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés szerint, én nem szeretem ha mállik) félrehúzom a tűzhelyről. A lisztből és az olajból aranybarna rántást készítek, majd leveszem ezt is a tűzhelyről, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát (folyamatosan keverem, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz).
Elkeverem néhány merőkanál leveslével és a tejföllel, majd a karfiolhoz adom és folyamatos kevergetés mellett újraforralom. Egy kanálka krémsajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.