Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az őrölt kávét, a vaníliás cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, a sütőporos lisztet, végül a tojásfehérjék keményre felvert habját.
A masszát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és közepes lángon sütjük. A sütés vége felé a gázt egy kicsit lejjebb lehet venni.
Ha a tészta kihűlt, a következő krémmel töltjük: a cukrot főzőlábasba tesszük, ráöntjük a feketekávét, és sűrű szirupot főzünk csepp-próbáig (egy pohár hideg vízbe csöppentünk a szirupból, akkor jó, ha a csepp egyben marad). Állandó keverés mellett, vékony sugárban ráöntjük a szirupot a fellazított tojássárgákra, hogy össze ne kapja a sárgáját. Ezt folyamatosan, lassan addig keverjük, míg ki nem hűl. (A keverést nem szabad abbahagyni, mert kérget kap a teteje, és nem lesz sima a krém.) Ezután hozzáadjuk a kikevert vajat, és betesszük másnap reggelig a hűtőbe.
A krémet ismét jól kikeverjük. A tortalapot megtöltjük a krém felével, a maradék krémmel pedig bevonjuk. A torta tetejét villával meghúzgáljuk, és diógerezdekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.