Elkészítése: A tej felét meglangyosítjuk, és a cukrot feloldjuk benne. Az élesztőt belemorzsoljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a liszt 1/4-ét beledolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A tojások sárgáját a maradék tejjel és a visszamaradt liszttel simára keverjük, az élesztős masszát beledolgozzuk, végül a tojások habbá vert fehérjét is beleforgatjuk, kissé megsózzuk. A tejszínt kemény habbá verve szintén belekeverjük, végül 2 dkg olvasztott vajat belecsorgatunk.
A maradék vajon, teflon serpenyőben kb. 10 centi átmérőjű, a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
A kis palacsintákat egymásra fektetve forró tálra rakjuk, és a kaviárt meg a tejfölt kis tálkában kínáljuk hozzá, hogy ki-ki az ízlésének megfelelő mennyiséggel kenje meg vele. A vékony citromszeleteket 4-4 cikkbe vágjuk, és a tálat ezzel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.