A tésztalisztből, a tojásból, a vízből, a sóból és a sáfrányból sima, nem ragadós tésztát gyúrunk. Ha a tészta ragad, több tésztalisztet teszünk hozzá. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakart tálban 30 percig hagyjuk pihenni. Addig a fenyőmagot egy olaj nélküli serpenyőben átpirítjuk.
A töltelékhez a ricottát, a kecskesajtot, a szárított paradicsomot és 6 dkg fenyőmagot összekeverünk, és sóval és borssal ízesítünk. A tésztából kerek formákat vágunk egy pohárral, vagy tésztavágóval. Egy teáskanál tölteléket a ravioli közepébe rakunk, összehajtuk és villával megnyomkodjuk a széleit. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes töltelék el nem fogy.
A tésztákat sütőpapírra helyezzük és liszttel meghintjük, hogy később jobban feloldódjanak és ne tapadjanak. Ha a tésztát nem közvetlenül főzzük, akkor egy tiszta konyharuhával lefedjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és melegen tarjuk. A parmezánt lereszeljük. Egy nagy edényben vizet forralunk. Amikor a víz forr, beletesszük a tésztát és csökkentjük a hőmérsékletet. A tésztát kb. 3–5 percig (méretétől függően) főzzük, amikor a felszínre jönnek egy szűrőlapáttal kivesszük. A tésztát egy mély tányérra tesszük, összekeverjük az olvasztott vajjal, és meghintjük a parmezánnal és fenyőmaggal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.