Egy turmixgépben alaposan összemixeljük a vizet, a tejet, a kesudiót, a vanília-esszenciát, a mézet és a kardamomot – a lehető leginkább egyneműnek kell lennie.
Az így kapott keverékbe beleszórjuk a chia magot, elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk hűtőben pihenni egy éjszakát vagy néhány órát, amíg puding állagúra összeáll.
Csészékbe vagy tálkákba osztjuk, pirított magvakkal, aszalt gyümölcsökkel meghintve fogyasztjuk.Reggelinek, de délutáni nassolnivalónak is remek.
Megjegyzés
A kesudió helyett készíthetjük mandulával, mogyoróval is, de akár sima tejjel is nagyon finom.
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.