A Kinder csokis torta elkészítéséhez a tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (28 cm-es) öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, az állagát tűpróbával ellenőrizzük. A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük hozzá a krémet.
A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és a kakaóport, és kemény habbá verjük.
A tortát három részre vágjuk. Az alsó lapot tányérra helyezzük, majd megkenjük a habos krémmel. Ezután ráhelyezzük a második lapot, majd ezt is megkenjük a krémmel. A fedő lapot is rátesszük, majd a megmaradt krémmel körbe kenjük, illetve díszítjük a széleit.
A díszítéshez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és kikeverjük. Kicsit kihűtjük, majd a torta szélét dekoráljuk vele. Ezután a torta tetejét a kinder csokikkal, a pillecukorral és a kakaós ostyával díszítjük.
Megjegyzés
Gyerekek kedvenc tortája. Fúknak, lányoknak egyaránt elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.