A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját elkeverjük a cukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a mézet, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sót és a kakaót. A végén hozzáadjuk a tejet és az olajat is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A masszát elfelezzük és külön-külön egy kb. 28 cm-es tortaformában, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt 2 lapot sütünk.
A lapokat hűlni hagyjuk, ezalatt elkészítjük a krémet: a tejet összekeverjük a mézzel. A habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd összekeverjük a mézes tejjel, valamint a zselatinfixel. A krémet három részre osztjuk (kettőt a torta közepére, egyet a tetejére teszünk majd).
A középső és felső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük annyira, hogy kenhető legyen.
Végül a tortát összeállítjuk: az egyik tésztalapot visszatesszük a tortaformába és a hab felét elosztjuk rajta. Pár percre a hűtő leghidegebb részébe tesszük, majd a kicsit lehűlt habon elkenjük a középső csokiréteget. Újra a hűtőbe tesszük, majd negyed óra múlva rátesszük a hab másik felét is, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. A tészta tetején elkenjük a mázat, és visszatesszük a hidegre, hogy megdermedjen. Kedvünk és fantáziánk szerint díszíthetjük a megmaradt krémmel. Egy csillagcsöves habzsák praktikus segítség lehet, én szeretem kiélni a kreativitásomat vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.