A tésztához tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd ehhez öntjük a feherjét.
A száraz hozzávalókat, vagyis a sütőport, a lisztet és a szerecsendiót összekeverjük és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, majd csomómentesre keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük. (Érdemes két adagban sütni, így magasabb alapokat kapunk)
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral feltesszük főni, és megvárjuk míg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, aztán hagyjuk kihűlni.
A kihült lapokat megkenjük a krémmel, és csurgatunk rá jócskán a karamellből, így összeállítjuk a tortát. Kívülről is lekenjük a tortát, és mogyorót tapasztunk az oldalára. Kicsit visszatesszük a hűtőbe.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd bevonjuk a torta tetejét, és csurgatunk még rá karamellt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.