A gluténmentes brownie elkészítéséhez tegyük egy lábosba az összetört étcsokoládét, az olajat és gőz fölött olvasszuk fel.
A cukrot, vaníliás cukrot keverjük habosra a tojásokkal és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a lehűtött olvasztott csokit, majd a lisztet és a sütőport.
Egy kb. 15x25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a csokis masszát.
160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Megjegyzés
Igazán akkor finom a brownie, ha a teteje roppanósra sül, de a belseje szaftosan ragacsos. Ezt a klasszikus alapot ízlés szerint variálhatjuk: szórhatunk a tetejére gyümölcsöket (szerintem a legfinomabb málnával), keverhetünk a tésztába rusztikusra darabolt csokoládét. Tálalhatjuk forrón fagyival, de hidegen is tökéletes vasárnapi desszert lehet a család örömére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.