A csokoládét és a vajat éppenhogy forrásban lévő víz fölé helyezett fémedényben megolvasztjuk, közben finoman kevergetjük, míg megolvad. Amikor megolvadt, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk, amíg a mousse többi alkotóelemével dolgozunk.
Felverjük a tejszínt, és belekeverjük a kávét és a brandyt. Utána a felhasználásig hűtőbe helyezzük.
Egy tiszta edényben habosra verjük a tojásfehérjét, amihez hozzáadtuk a sót. Ezután folymatosan adagolva hozzáadjuk a cukrot, közben folytatjuk a tojás felverését. Egészen addig verjük, míg a habverők kiemelése után a felvert tojásfehérje felszínén lágy csúcsok képződnek.
A csokoládé már majdnem szobahőmérsékletre hűlt. A tejszínt két részletben, gyorsan a csokoládéba forgatjuk, majd egyszerre hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét (ettől a mousse puha állagú lesz). Ízlés szerint kiválasztott edényekbe öntjük a mousse-t, és 3 órán át hűlni hagyjuk, míg teljesen összeáll. Felszolgálás előtt csokoládé reszelékkel díszítjük.
A fenti recept „Anna Olson: Sütés” című sorozatból származik, amely március 22-től hétköznaponként 16:00-tól látható a Food Network csatornán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.