Felszeleteljük a padlizsánt. Megsózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és megpirítjuk 2 ek olívaolajon. A paradicsomot meghámozzuk, és feldaraboljuk. A maradék olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és 5 percig együtt pirítjuk.
Hozzákeverjük a paradicsomot, egy kevés őrölt fehér borssal és szerecsendióval, valamint a többi fűszerrel ízesítjük. Beleforgatjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük a borral. Felforraljuk, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Azután a padlizsánnal egy tűzálló tálba rétegezzük.
Megfuttatjuk a vajon a lisztet, felöntjük a tejjel, kb. 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Sóval, borssal és egy csipet őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd a padlizsánra öntjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.