Keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, a cukrot, majd a tojásokat, végül a tejet, és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Amikor sima a palacsintatészta, hozzáadjuk az olajat, és ezzel is alaposan elkeverjük. Végül hozzáöntjük a szódát (vagy ásványvizet) és jól eldolgozzuk. Az elkészült tésztát letakarva legalább 30 percig pihentetjük.
A palacsintasütőt felmelegítjük. Amikor forró, kevés olajat öntünk a serpenyőbe, ecsettel elkenjük, majd a megkevert palacsintatésztát merőkanál segítségével a serpenyőbe adagoljuk. (Ha kell, a serpenyőt mozgatjuk, hogy a tészta szépen elterüljön.)
A palacsintát pirulásig sütjük, majd egy spatula segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Figyeljünk arra, hogy ha szükséges, de legalább 4-5 palacsinta sütése után, olajjal újra kenjük meg a serpenyőt.
Az elkészült palacsintákat baracklekvárral megkenjük, majd feltekerjük. Tányérra rendezzük, és porcukorral megszórva kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS BARACKLEKVÁROS PALACSINTA
Megjegyzés
A megadott mennyiségből kb. 15 darab palacsinta süthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.