Az élesztőt, egy csipet cukorral felfuttatjuk a tejben. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a sót, a tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd fél órát, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy lisztbe mártott szélű pohár vagy pogácsakiszúró segítségével kiszaggatjuk. A fánkok közepébe mélyedést nyomunk. 20 percet pihentetjük, végül, a mélyedéssel lefelé, felforrósított olajba helyezzük, és pár perc múlva megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírörlőre szedjük, és lekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.