A tésztához a lisztet a munkalapra szitáljuk. A halom közepébe krátert vájunk. Beleszórjuk a cukrot és a sót, beleütjük a tojást, és a peremére forgácsoljuk a vajat. A halom aljáról lisztet húzunk rá, és gyorsan simára dolgozzuk. A tésztát cipóvá formázzuk, lelapítjuk, majd folpakba csomagoljuk és a hűtőben pihentetjük 30-60 percig.
A túrókat szűrőben lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 cm-es kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát úgy, hogy körben pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk, majd a formát a hűtőbe tesszük.
A lecsepegtetett túrókat összekeverjük a szétválasztott tojások sárgájával, 10 dkg cukorral, a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejével, a citromlével és a keményítővel. A tojások fehérjét az apránként beleszórt maradék cukorral együtt keményre felverjük, majd a tejszínből vert kemény habbal váltogatva a túrókrémbe forgatjuk.
A formában levő tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd rátöltjük a túrókrémet, és az előmelegített sütő legalsó sínjén sütjük 20 percig, amíg a töltelék megemelkedik. Ezután a sütőt lekapcsoljuk 160 fokra és a tölteléket a tésztaperem mentén hegyes kiskéssel 1 cm mélyen óvatosan bevágjuk.
Végül a tortát az alulról számított 2. sínen készre sütjük 30-35 perc alatt. A vége felé letakarhatjuk alufóliával, ha túlságosan barnulna. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.