A kolbászhússal tekert karaj elkészítéséhez a karajt alaposan megtisztítjuk, ha van rajta hártyás rész, levágjuk. A húst hosszában a felső harmadban egy éles késsel végigvágjuk úgy, hogy kb. 1 cm széles sávban ne vágjuk át teljesen.
Megfordítjuk fejjel lefelé és a másik oldalán is bevágjuk ugyanígy. (A végéről nézve egy Z alakú bevágást kapunk.)
A karajt széthajtogatjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra klopfoljuk. Meghintjük sóval és borssal.
A darált húst sóval, borssal, fokhagymakrémmel és fűszerpaprikával ízesítjük.
A kiterített karajon szétnyomkodjuk a kolbászhúst, majd a szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük úgy, hogy a végén a széle alulra essen.
A bacon szalonnát kiterítjük, ügyelünk arra, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást. Ráfektetjük a töltött húst, majd beletekerjük a szalonnába.
Egy magasabb falú edényt kikenünk zsírral és belefektetjük a húst. Öntünk mellé egy kevés húslevesalaplét (ha ez nincs otthon ,akkor vizet, amibe némi házi ételízesítőt szórunk).
Alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 75 percig puhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva további 25 percig pirítjuk.
Kiemeljük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szépen szeletelhető.
Megjegyzés
Dekoratív, előre elkészíthető fogás, ami akár hidegtálon is szépen mutat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.