A karajszeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, -borsozzuk, és kb. 10 percig pihentetjük. A fürjtojásokat zelleres-sós vízben keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd a megtisztítjuk.
A karajszeletekből 4 db-t dijoni mustárral, 4 db-ot pedig a wasabi tormával elkevert ömlesztett sajttal megkenünk meg. Minden szelet karajra teszünk 1-1 db sonkát, és 1 db fürjtojást. Félbehajtjuk, hústűvel rögzítjük.
Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, felhevítjük, majd a karajbatyuk oldalait pirosra sütjük, majd sütőpapírral és fedővel letakarjuk az edényt, és puhára pároljuk. Ha szükséges, közben vizet öntünk alá.
Amikor elkészült, tányérra szedve állni hagyjuk, majd a visszamaradó pecsenyelét kb. 1 ek vajjal besürítjük és átszűrjük.
A húst ferdén felszeleteljük és tálaláskor megöntözzük a szósszal.
Fürjtojással, retekkel, zeller és petrezselyemzölddel díszítjük.
A zöldszínű, csípős wasabi tormát, fehér-csipős tormával helyettesíthetjük, bár az íze más. A karajt az év bármely szakában elkészíthetjük. Fürjtojás piacon, szupermarketben kapható, nagyon egészséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.