Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. A felfutott élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk (lágyabb tésztát kapunk). Ezután berakjuk a hűtőbe másnapig pihenni.
Elkészítjük a fokhagymás olajat: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, majd állni hagyjuk.
Másnap, de akár dagasztás után 2-3 óra múlva, kivesszük a tésztát a hűtőből. Bőven öntünk olajat a sütőedénybe, amit jó forróra felmelegítünk. Ha meleg, olajos kézzel egy marék tésztát jó vékonyra széthúzogatunk, és a forró olajban kisütjük, oldalanként 1-1 perc alatt. Innen kivéve papírtörlőre tesszük, hogy lecsepegjen az olaj.
A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.
Ebből a tésztából kb. 24 db lesz. Mivel a lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, és mindig annyit sütök ki, amennyit egyszerre megeszünk.
A receptet és a fotót Comite küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.