Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mustárral. Minden szeletre egy szalonnát teszünk és egy krumpli köré felgöngyöljük. Ezzel elkészültek a göngyölegek.
Pörköltalapot készítünk: a hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és ha feloldódott, ráültetjük a göngyölegeket.
Kicsit pirítjuk, de nem nagyon, lehet kevergetni, majd hamarosan felöntjük kb. 2 dl vízzel.
Fedő alatt puhulásig főzzük. A vizet lehet időközben pótolni, hogy ne égjen oda, és sok szaftja legyen.
Ha a hús megpuhult (a krumpli már biztos puha), kivesszük a göngyölegeket, és a szaftot behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.
Visszarakjuk a húsokat, és pár perc alatt összefőzzük.
Kifőtt tésztával ajánlom, de rizzsel is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.