A krumplicukorhoz a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Kihűtjük.
A kihűlt burgonyát krumplinyomóval összetörjük és folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a porcukrot. Ízlés szerint adhatunk hozzá pár csepp vaníliaaromát. A krumpli méretétől és nedvességtartalmától is függ, hogy pontosan mennyi cukrot vesz fel a massza. A végeredménynek gyurmaállagúnak kell lennie.
A masszát lenyomkodjuk és folpakba csomagoljuk. Ha szeretnénk, akkor a folpacgurigával ellapíthajtuk és egy fakanál végével elkészíthetjük a jól ismert, hullámos formát.
Fagyasztóba tesszük vagy a levegőn hagyjuk megszáradni. Jóval puhább lesz, mint a vásári változat.
Feldarabolva fogyasztjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a krumplicukor házilag!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.