Enyhén sózott vízben megfőzzük a burgonyát. Vízből kivéve kissé lehűtjük, majd meghámozzuk. Krumplinyomón áttörjük vagy sajtreszelőn lereszeljük.
Kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet, amit elmorzsolunk benne. A cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, tojásokat hozzáadva alaposan összegyúrjuk, sózzuk. Szükség szerint lazítjuk tejjel vagy margarinnal.A tésztát minimum 30 percet pihentetjük, szobahőmérsékleten.
Fél cm vastagságú kör alakra nyújtuk, és cikkekre szeleteljük.
Ízlés szerint lekvárral, mákkal vagy dióval töltjük, feltekerjük, majd a 160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.