A túrót villával áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával és a sóval. Ezután lefedve a hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy megdagadjon a búzadara.
Fazékban vizet forralunk, amelybe kb. 1 kiskanál sót szórunk.
Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a túrós masszából, majd a sós vízbe tesszük őket, és kb. 5 perc alatt kifőzzük mindet. Leszűrjük, félretesszük.
A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk az olajon, és beleforgatjuk a leszűrt gombócokat. A porcukorral megszórva és a tejföllel meglocsolva kínáljuk.
Megjegyzés
5 perc főzés elég neki, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Ez a recept anya nagyon régi receptkönyvéből való, én ezt eszem, amióta élek. Nagyon szeretjük.
Jó tanács: ha hagyjuk, hogy megdagadjon a búzadara, később nem fő szét a gombóc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.